QUI SOM

Subalterna Serigrafia neix com a resposta autogestionària al buit existent al Camp de Tarragona d'una alternativa que garanteixi una producció de marxandatge ètica i d'acord amb els principis de sostenibilitat i no explotació. Prenem com a exemple totes aquelles experiències cooperatives que han existit i existeixen al Camp de Tarragona, volent posar en valor el potencial emancipador i col.lectiu inherent en aquest mode d'autogestió.

El projecte està format per diversos joves que formen part del teixit militant i associatiu del Camp de Tarragona.

Ens volem consolidar dins del Camp de Tarragona amb uns trets identitaris clars que han de permetre oferir un servei de qualitat i, alhora, no caure en les urpes del model econòmic capitalista:

  • Autogestió
  • Creació d'un nou teixit social
  • Flexibilitat

ORGANITZACIÓ

Subalterna Serigrafia funciona de forma totalment assembleària. Les relacions entre les persones que en formen part són horitzontals i la presa de decisions es fa de forma totalment consensuada.

El codi intern del projecte dicta que l'opinió de cada persona té el mateix pes. Així, doncs, a l'hora de prendre les decisions no es tindran en compte ni el capital ni la força de treball aportada per cada sòcia.

METODOLOGIA DE TREBALL

El procés de producció del material tèxtil és totalment transparent. En aquest sentit, la cadena de producció de tot el material tèxtil està certificada per la Fair Wear Foundation, que certifica que es produeix sense explotació, i per Oeko-Text, certificant que el procés és respectuós amb el medi ambient.

Per altra banda, tant les tintes com tot el material de serigrafia també estan certificats per Oeko-Text. Totes les tintes són de base aquosa i ecològiques.

PRODUCTES

Els productes que oferim depenen, en gran mesura, de les possibilitats que ens dóna el mercat de productes ecològics i de no explotació. En aquest sentit, actualment som capaços d'oferir samarretes, dessuadores i bosses.